L’espectacle de dansa Malditas Plumas de Sol Picó va rebre el passat mes d’octubre el Premi Crítica Serra D’Or en la categoria d’Arts Escèniques.

El Premi Crítica Serra d’Or és un guardó atorgat anualment per la revista Serra d’Or, de l’Abadia de Montserrat. Es tracta d’una distinció sense dotació econòmica,  però que ha assolit un gran prestigi i renom en l’àmbit cultural català, i que premia, en les seves diferents categories, una obra publicada l’any anterior. No es tracta d’un premi a persones o obres que s’hi hagin de presentar com a candidates, sinó que el jurat distingeix les obres que, dins l’àmbit cultural català, considera que en són mereixedores.

En el cas de Malditas Plumas, el jurat ha valorat el que han considerat una “brillant recreació de l’afinitat històrica entre el cabaret del Paral·lel barceloní i el parisenc de començament del segle XX, que culmina una dilatada i fructífera trajectòria com a coreògrafa i ballarina.” L’acte de lliurament dels Premis Crítica Serra d’Or 2022, que enguany assolien la 56a edició, es va celebrar a l’Espai Endesa de Barcelona i ha comptat amb la presència del P. Abat Manel Gasch, de Núria Mañé, directora de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, i del cap del consell de redacció de la revista Serra d’Or, Francesc-Marc Álvaro.