Sol Picó forma part de l’equip artístic de l’espectacle Moriu-vos, del Col·lectiu Cultura i Conflicte, com a directora coreogràfica i de moviment. Aquest col·lectiu està format per un equip multidisciplinari de professionals que creu en la capacitat de la cultura com a motor de diàleg i reflexió i com a eina de transformació social i que planteja propostes en l’àmbit de les arts escèniques, l’audiovisual, la fotografia i el periodisme, partint d’un treball de recerca conjunt.

En aquest últim treball, Moriu-vos es serveix de l’experiència real i els testimonis per construir una funció que utilitza diversos llenguatges escènics. En aquesta ocasió per parlar de l’edatisme, de la vellesa, que és també parlar del passat i de la memòria. Parlar de gent gran és parlar de soledat, de residències, de medicació, de deteriorament físic i mental, de no-productivitat, de sentiment d’inutilitat o de cures, però també és parlar de rebel·lia, de memòria, de formes d’evasió, de fantasia, de records…  En el fons, parlant dels vells, parlem també de nosaltres mateixos. La investigació es transforma en acció a l’escenari per transitar aquells temes volgudament ignorats com a societat. Un grup de ballarins i intèrprets de diferents edats ens interpel·len a través dels seus cossos sota la direcció coreogràfica de Sol Picó i la direcció escènica de Joan Arqué.

L’espectacle s’estrenarà al festival Temporada Alta el proper 11 de novembre i també es podrà veure al TNC del 17/11/2022 al 11/12/2022.