• DATA D’ESTRENA: 18 de maig de 2022

  • LLOC: Palau de les Arts, València

  • TIPUS: Espectacle de sala

  • DURADA: Durada 75′

Titanas és una trobada entre Sol Picó, *Natsuki i *Charlotta *Öfverholm, tres ballarines i coreògrafes amb influències i recorreguts dispars que conflueixen ara en el mateix punt del camí, amb anys d’experiència i una carrera consolidada a la seva esquena. És un espectacle sense il·luminació tradicional en el qual les espectaculars projeccions visuals creades per *Milosh Luczynski en directe aporten tota la llum, així com una innovadora escenografia i narrativa.

Abrigallades per la música de Judit *Farrés i les veus d’un cor de dotze dones, aquesta tríada de deesses guerreres, decididament poderoses, eufòriques i optimistes, reneix creant un nou univers ideal, utòpic i fantàstic, sense normes que complir ni arquetips en els quals encaixar.

Fitxa artística

Coreografia, direcció i interpretació: Charlotta Öfverholm, Natsuki, Sol Picó

Creació i direcció musical: Judit Farrés

Vídeo: Milosh Luczynski

Interpretació vocal: Cor de la Generalitat Valenciana

Direcció cor: Jordi Blanch

Assistència de direcció i coreogràfica: Encarni Sánchez

Acompanyament: Vicens Mayans

Coordinació tècnica: Joan Manrique

Producció: Núria Aguiló, Pia Mazuela

Assistència artística i de producció: Izabell Makiela, Rocío Gisbert, Tatiana Bequin

Realització vestuari: Kova Loka & La Divina

Fotografia i vídeo promocional: Fabian Kriese

Textos: Ajo

Espectacle co-produït pel Palau de les Arts “Reina Sofia” de València, Mercat de les Flors, Sol Picó cia de dansa, Natsuki & L’Universelle Illustrée Compagnie/*France i Charlotta Öfverholm

Amb l’ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Amb la col·laboració del MIAM Museu Immaterial dels Arts del Moviment a La Bisbal d’Empordà

Agraïments: Elena Espejo, Viviane Calvitti, Ana Monllor, Maria Roca, Matthieu Terciaux, Christophe Tostain, Jordi Pau, Gemma Pujol, Magda Puyo, Alba Vilabertran..

CRÍTIQUES

Un vendaval d’energia, ritme i llibertat sacseja aquests dies l’escena de la ciutat. Un quartet de dones creadores presenta a Les Arts una obra de dansa i música en directe plena d’estímuls visuals i conceptuals. (…) Les protagonistes de Titanes (…), dones que superen els 50 i segueixen actives a ple rendiment, adaptades a les seves àmplies condicions presents. (…) A banda de les tres ballarines-coreògrafes-directores (Picó, la sueca Charlotta Öfverholm i la catalana Anna Ventura, Natsuki) és vital la presència i creació de la compositora Judit Farrés, la quarta titana. La seva proposta musical és explosiva, flueix amb els cossos.

Què és Titanes, sinó una aliança de dones amb l’objectiu comú de tirar endavant un projecte artístic de nivell? (…) Cadascuna balla una escena en solitari exhibint un llenguatge propi que de vegades es fusiona amb el de les seves companyes. Totes guarden al seu cos la memòria d’allò ballat i viscut, són elles mateixes expressant-se, el seu rostre no es veu, el seu cos parla. (…)”

ESTELLER, SARA, 2022, Un ritual liberador, Levante, https://www.levante-emv.com/cultura/2022/05/19/ritual-liberador-662