• DATA D’ESTRENA: 04 de febrer de 2016

  • LLOC: Artte Barcelona

  • TIPUS: Espectacle de sala

  • DURADA: Durada 45′

Trobada entre dos “animals escènics” cadascun en el seu àmbit, per primer cop junts en un escenari: Sol Picó i Marco Mezquida. Un viatge musical amb sinestèsia de moviments i sons.

Ens explicaran una història d’amor, però no necessitaran utilitzar paraules, només el llenguatge de la música en el cas de Mezquida i el del moviment en el cas de Sol Picó. No us estranyi si la veieu ballar sobre les taules o les cadires, o si de sobte puja al piano.

Sol Picó ha estat guardonada, entre d’altres, amb el Premi Nacional de Dansa 2016 i Marco Mezquida és un dels talents consolidats a la música malgrat la seva joventut. Ha estat premiat en quatre ocasions consecutives com a Músic de l’any per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (2011, 2012, 2013 i 2015)

Fitxa artística

  • Autoria i direcció: Sol Picó & Marco Mezquida
  • Ballarina: Sol Picó
  • So i música: Marco Mezquida
  • Producció: cia Sol Picó

CRÍTICA

“Es fa difícil explicar amb paraules les emocions que produeixen als espectadors la música i la dansa. Són

manifestacions artístiques que es gaudeixen en un instant –o en una seqüència d’instants correlatius que de seguida se’ns han fos entre els dits–, però que deixen, a qui sap obrir-se expectant, un rastre d’agradables sensacions que regalen felicitat durant molt de temps. Si a la dificultat de plasmar emocions, afegim la complexa barreja dels dos mestratges posats en joc, el repte és doble perquè estem davant d’un beuratge màgic gens comú. Així definiria Cita a cegues, com una trobada singular, cuinada per dos grans artistes, tot i prendre com a punt de partida el referent més comú del món: l’amor.

Quins bons canvis de registre, de diversitat de tons, salpebren el diàleg escènic.

Quina alegria, quantes gràcies (les moltes “gràcies” seves i el “moltes gràcies” que els tornem nosaltres”) que ens regala aquesta parella. Sol Picó i Marco Mezquida sabem com omplir-nos el cap i el cor d´art. És a dir, d’emocions, pensaments i rialles.”Mercè Borràs i Dòlera, Núvol.com